Je werkhouding verbeteren met een zitbal - JouwFiguur


JouwFiguurStuur een WhatsApp!
06 2653 9061

Je werkhouding verbeteren met een zitbal

Je werkhouding verbeteren met een zitbal

Noodgedwongen werk je nu vanuit huis en zit je waarschijnlijk meer stil dan normaal. Wanneer je werkdag voorbij is, plof je misschien nog even op de bank of stoel in de tuin, om van de laatste zonnestralen te genieten. Door het lang en veel achter elkaar zitten, kun je last krijgen van spanning in je nek, rug en schouders.

Je zit veel onderuit, of je werkt de hele tijd voorovergebogen. Niet gek dus dat je lichaam gaat klagen over een verkeerde houding. Nu de sportscholen dicht zijn is het natuurlijk lastig om je zwakkere punten in je lichaam sterker te maken, maar er is eigenlijk een hele goedkope en gemakkelijke oplossing voor dit probleem; de zitbal, ook wel gym bal genoemd. De zitbal is een opblaasbare bal en lijkt eigenlijk erg op een skippybal. Waarschijnlijk heb je de bal wel eens gezien in de sportschool of bij een fysiotherapeut.

De bal zorgt ervoor dat je houding constant gecorrigeerd wordt, waardoor je niet alleen voor een betere houding zorgt, maar je ook nog eens je core en buikspieren traint. Dit komt doordat de bal geen rugleuning bezit en je daardoor gedwongen bent om op je houding te letten. De bal is niet geschikt voor langdurig gebruik of als volledige vervanging van een bureaustoel. Uiteraard kun je de twee wel goed afwisselen.

Het is belangrijk dat je, wanneer je een gym of zitbal aanschaft, de goede maat koopt. Hieronder kun je vinden welke maat geschikt is voor jouw lengte.

– Ben je kleiner dan 160 cm? Koop dan een bal met een diameter van 55 cm.

– Ben je tussen de 160 en 180 cm? Koop dan een bal met een diameter van 65 cm.

– Mensen die langer zijn dan 180 cm, hebben een bal nodig met een diameter van 75 cm.

Bron:
https://www.fit.nl/blog/gym-bal-gezond