Hoe ga je om met weerstand? - JouwFiguur


JouwFiguurStuur een WhatsApp!
06 2653 9061

Hoe ga je om met weerstand?

Hoe ga je om met weerstand?

De zomer is in volle gang en dat is voor velen puur genieten! De wereld gaat beetje bij beetje weer open en er is voorzichtig weer zicht op het oude “normaal”. Hoe ervaar jij deze periode?

De mensen die ik spreek, vrienden, collega’s en coach cliënten, ervaren het ieder op hun eigen manier. Daar waar de één het geweldig vindt, heeft de ander moeite met de snelheid van veranderingen. Ik behoor zelf tot deze laatste categorie. Uiteraard vind ik het heerlijk dat ik weer mag sporten bij Amstelhof, dat ik een terrasje kan pakken en dat mijn eerste festival weer in de planning staat. Echter voel ik ook een vorm van weerstand, dichtklappen en een gejaagd gevoel. Hoe komt dat toch?

Toen Corona vorig jaar een feit was hebben wij allemaal moeten schakelen en nieuw gedrag moeten aanleren. We werden steeds meer beperkt en zowel thuis als op het werk heeft dat in meer of mindere mate een heftige wissel getrokken. Na een jaar met deze verandering te zijn geconfronteerd hebben we geleerd hoe hiermee te leven.

Het afgelopen jaar werd ik gedwongen tot stilstand, werk en privé. Je zult begrijpen dat ik ook toen een weerstand voelde. De wereld stond op z’n kop en daarmee mijn leven ook. Ik was de grip en controle kwijt en dat heeft iets met mij gedaan. Ik ben gaan kijken naar wat er nog wél mogelijk was, ben concreet aan de slag gegaan met zelfreflectie en persoonlijke (en professionele) ontwikkeling. Ik ben veel yoga en meditaties gaan doen en ik heb geleerd om in het moment te leven. De conclusie is dat ik dat als heel prettig ervaar en een innerlijke rust voel.

Het verklaart waarom ik wat weerstand voel.. Er is weer veel mogelijk en daarmee neemt de drukte in mijn leven ook weer toe. Ik wil ervoor waken om niet weer in de snelheid van het leven te stappen. Ik wil vooral bij mezelf te blijven en die innerlijke rust blijven voelen.

Is mijn verhaal herkenbaar? Heb jij ook die gevoelens van weerstand en gejaagdheid? Realiseer je dat je niet de enige bent. Wij hebben het afgelopen jaar een nieuw levenspatroon moeten aanleren en nu mogen we weer langzaam terug naar het oude “normaal”. Hoe gek misschien ook, maar dat betekent dat wij ook nu weer een nieuw patroon moeten aanleren. Ook al is dat bekend terrein. We zijn inmiddels geconditioneerd in het leven dat Corona heet. Wij hebben daarom ook weer tijd nodig om te wennen aan het leven ná Corona.

Adem eens diep in en uit.. Maak voor jezelf inzichtelijk wat het Corona jaar jou in positieve zin heeft gebracht. Het is zo mooi om die positieve elementen bij je te houden en daar ruimte voor te blijven maken. Geef jezelf de tijd om te wennen aan wederom een veranderende wereld.

Laat de zonnestralen op je gezicht schijnen en geniet van een mooie zomer!

Saskia Bos
Lifestyle Coach