Voedingsdagboek JouwFiguur


JouwFiguurStuur een WhatsApp!
06 2653 9061

Voedingsdagboek SC Nieuw-Vennep

Aanmelden Jouwfiguur

Het bijhouden van een voedingsdagboek heeft veel voordelen. Doordat je alles opschrijft wat je eet en drinkt word je bewuster van je eetpatroon, zodat je sneller kunt zien waar je eventueel de fout in dreigt te gaan. Ook helpt het om je voeding (beter) te plannen gedurende de dag en de week, waardoor je bijvoorbeeld gerichter boodschappen kunt doen. Tevens kan het een drempel betekenen om dat tweede koekje bij de thee te nemen, want als je dat koekje vervolgens moet opschrijven kan dat soms best confronterend zijn.

 

Iedereen kan gezond eten!

Onze adviezen zijn gebaseerd op producten die gewoon verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

 

Aan de slag

Jouw coach heeft je gevraagd dit dagboek 4 dagen bij te houden, zodat hij/zij inzicht krijgt in de hoeveelheid energie (calorieën) die jij dagelijks binnenkrijgt en in welke samenstelling qua eiwitten, vetten en koolhydraten. Op basis van het eetverslag zal de coach je voorzien van adviezen waar je voeding wellicht aangepast dient te worden. In overleg zal de coach mogelijke alternatieven aandragen, welke binnen jouw eetpatroon passen. Hierbij kijkt je coach ook naar je privéomstandigheden, zoals gezinssamenstelling, beroep en andere dagelijkse activiteiten en voorkeur voor en afkeur van bepaalde voedingsmiddelen.

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van je huidige eet- en leefpatroon is het belangrijk dat je dit voedingsdagboek zo nauwkeurig en gedetailleerd mogelijk invult.

Dus niet Maar wel
2 sneden brood 2 sneden volkorenbrood
1 x kaas 15 gram 30+ kaas
1 glas melk 1 glas halfvolle melk
1 x fruit 1 sinaasappel
Koekje Sprits
Koffie met suiker 2 kopjes koffie met elk 2 klontjes suiker

 

Resultaat behalen en vasthouden

Het is bewezen dat mensen die een voedingsdagboek bijhouden en onder begeleiding werken aan hun voeding betere resultaten boeken. Met dit boekje en de begeleiding van jouw coach heb je dus twee belangrijke succescriteria in handen om op een verantwoorde manier beter in je vel te zitten en je behaalde resultaat vast te houden. Wij willen je vragen een week vooraf aan de intake (met je coach) vier dagen je voeding bij te gaan houden en dit te overhandigen bij de eerste afspraak (intake). Van deze vier dagen moet in ieder geval één dag een weekenddag zijn. Op de volgende pagina’s kun je vier dagen je voedingspatroon gaan bijhouden.

 

Dagboek

Stap 1 van 4